Hackad Joomla?

jpro webman 6 480

Tyvärr så är det inte helt ovanligt att dåligt underhållna sajter hackas och infekteras med skadlig kod.

Om det händer bör man omgående rensa bort den skadliga koden (annars brukar webhotellen stänga ner sajten) och i övrigt säkra sajten så att den inte hackas igen, bl a uppdatera all programvara, byta lösenord osv. 

Om du blivit hackad - kontakta oss så hjälper vi dig!

Migrering

När man går mellan olika versioner av Joomla där man inte enkelt kan uppgradera utan manuellt måste flytta över och anpassa en del kallas det för migrering. Det inträffar om man går från Joomla 1.0,1.5, 1.6, eller 2.5 till Joomla 3. Vi är specialister på just denna typ av migrering och kan snabbt, säkert och kostnadseffektivt migrera er webbplats till Joomla 3.

Arbetsgång

Man börjar med att ta backup av webbplatsen och arbetar sedan med en lokal kopia där all information från den gamla webbplatsen förs över till en ny installation. Extensions och sidmallar som är kompatibla med den nya versionen av Joomla installeras. Slutligen testas allt noggrant och man försäkrar sig om att webbplatsen ser ut och fungerar som den gjorde innan.

I vissa fall måste man byta ut extensions då det inte finns Joomla 3-kompatibla versioner. Det gäller även sidmallar. Då kan man välja mellan att konvertera den gamla mallen eller välja en helt ny sidmall. När migreringen är testad och klar samt godkänd av er publicerar vi den.

Hur omfattande arbetet blir beror helt på storleken och komplexiteten på webbplatsen som ska migreras. Ibland kanske man samtidigt också vill göra ändringar på webbpplatsen funktion och utseende, allt är möjligt.

Kontakta oss för kostnadsfri offert via intresseanmälan.

Drift och underhåll

En hemsida behöver löpande uppdateringar och tekniskt underhåll för att fungera felfritt . Det kommer ständigt nya versioner, inte bara av Joomla, utan också av alla tillägg man normalt använder. Många av uppdateringarna rör säkerhetsrelaterade problem och det är därför viktigt att de installeras omgående för att säkerställa att webbplatsen säkerhet inte ska äventyras.

Att sköta allt detta själv är oftast ingen bra ide. Det tar tid från kärnverksamheten och det är lätt att det glöms bort. Då är det billigare och bättre att låta oss sköta det för en fast låg månadskostnad.

Vår tjänst Drift och underhåll innehåller:

  • Löpande uppdateringar av Joomla inom respektive huvudversion.
  • Löpande uppdateringar av tillägg
  • Säkerhetsöversyn
  • Övervakning dygnet runt
  • Felavhjälpning
  • Hantering av inställningar på webbserver

Pris endast 199 kr/månad.  Beställ tjänsten via intresseanmälan.

Moms tillkommer. Debitering sker två gånger per kalenderår, halvårsvis perioderna januari-juni och juli-december.

Lägsta version som stöds är Joomla 3.x. Har ni äldre version måste man börja med att migrera/uppdatera sajten.
Migreringar/större uppgraderingar mellan olika ej kompatibla huvudversioner ingår ej i avtalet utan offereras separat. Exempel på sådan migrering är när man växlar från Joomla 1.5 till Joomla 2.5 eller Joomla 2.5 till Joomla 3.x.

Beställ nu!

Drift och underhåll - endast 199:-/mån.

Beställ här!