När man går mellan olika versioner av Joomla där man inte enkelt kan uppgradera utan manuellt måste flytta över och anpassa en del kallas det för migrering. Det inträffar om man exempelvis går från Joomla 2.5/3 till Joomla 4 . Vi är specialister på just denna typ av migrering och kan snabbt, säkert och kostnadseffektivt migrera er webbplats till Joomla 3.

Arbetsgång

Man börjar med att ta backup av webbplatsen och arbetar sedan med en lokal kopia där all information från den gamla webbplatsen förs över till en ny installation. Extensions och sidmallar som är kompatibla med den nya versionen av Joomla installeras. Slutligen testas allt noggrant och man försäkrar sig om att webbplatsen ser ut och fungerar som den gjorde innan.

I vissa fall måste man byta ut extensions då det inte finns Joomla 3-kompatibla versioner. Det gäller även sidmallar. Då kan man välja mellan att konvertera den gamla mallen eller välja en helt ny sidmall. När migreringen är testad och klar samt godkänd av er publicerar vi den.

Hur omfattande arbetet blir beror helt på storleken och komplexiteten på webbplatsen som ska migreras. Ibland kanske man samtidigt också vill göra ändringar på webbpplatsen funktion och utseende, allt är möjligt.

Kontakta oss för kostnadsfri offert.